Energiamerkintä

Energiamerkinnän tarkoituksena on tiedottaa markkinoita rakennuksien energiatehokkuudesta sekä lisätä tietoisuutta rakennusten energiankäytöstä ja energianlähteiden valinnasta. Uusien rakennuksien energianmerkintöjen oikeellisuutta Suomessa valvoo Tukes.

Energiamerkityt rakennukset saavat selosteen, josta selviää rakennuksen energialuokitus ja lämmitysluokitus. Energialuokitus kertoo kuinka energiatehokkaita rakennusrunko ja tekniset järjestelmät ovat. Lämmitysluokitus kertoo lämmitykseen käytetyn uusiutuvan energian asteen. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta sen myöntämispäivästä tai kunnes uusi todistus myönnetään.

Jos käytät Elkraftin neuvontatiimiä liikerakennuksesi merkitsemiseen, saat myös apua energiatehokkuustoimenpiteiden aloittamiseen, mikä puolestaan ​​voi tehdä rakennuksestasi houkuttelevamman. Elkraft tarjoaa myös erittäin edistyneen, mutta käyttäjäystävällisen energianseurantajärjestelmän. Jos käytät Elkraftia liikerakennuksesi energiamerkintään, saat yhden vuoden lisenssin energianseurantajärjestelmään veloituksetta.

Jätä yhteydenottopyyntö
Close

    Täytä yhteydenottolomake, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä.