Alkuperätakuut

Takuu ympäristöystävällisistä sähköstä

Euroopan energiamarkkinoiden tuotanto perustuvat suurelta osin fossiilisiin energialähteisiin, kuten hiileen, öljyyn ja kaasuun.

Ympäristöön ja hiilidioksidipäästöihin keskittymisen myötä on perustettu eurooppalainen järjestelmä, jossa yritykset voivat varmistaa, että sähkönkulutus on lähtöisin uusiutuvista energialähteistä. Kun Elkraftin asiakas ostaa sähköä alkuperätakuulla, uusiutuvan energian tuottaja “peruuttaa” vastaavan kulutuksen omassa tuotannossaan. Asiakkaan sähkönkulutuksen ympäristöjalanjälki pienenee tällöin n. 99 %.

Elkraftilta asiakas saa vuosiraportin CO2-päästöistä sekä todistuksen siitä, että valmistaja on peruuttanut kulutuksen.

Alkuperätakuu toimii näin: Jokaista yrityksesi kuluttamaa kilowattituntia kohden vastaava määrä energiaa tuotetaan uusiutuvan energian tuotantolaitoksessa. Järjestelmä antaa yritykselle mahdollisuuden tukea uusiutuvaa tuotantoa. Elkraft ilmoittaa ja rekisteröi kulutuksesi alkuperätakuurekisteriin ja myöntää takuutodistuksen, joka osoittaa, että uusiutuvaa energiaa on tuotettu 100 % yrityksesi sähkönkulutuksesta.

Ota yhteyttä meihin ja keskustele kanssamme siitä, kuinka yrityksesi voi vahvistaa ympäristöprofiiliaan ja samalla tehdä suuria säästöjä.

Jätä yhteydenottopyyntö
Close

    Täytä yhteydenottolomake, niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä 2 arkipäivän sisällä.